Met sfeervolle raamdecoratie de winter in

Het is nazomer, de zon staat steeds lager en de dagen worden korter. Welke raamdecoratie vindt jij leuk voor de winter?

De donkere dagen komen weer langzaam dichterbij. Tijd om ons interieur weer op te leuken voor de winter. Nu in september doe je dat bijvoorbeeld met mooie pompoenen voor het raam.  Maar dat raam kan in de winter ook best wat meer sfeer gebruiken. Met passende raamdecoratie maak je zo een sfeervol interieur.  2018 is het jaar waarbij kleur weer echt een opmars maakt. Kijk eens naar mooie turquoise wanden of vloerkleden, marsala behang en kussens op de bank. Een sfeervol en warm interieur vraagt vaak om knusse stoffen. Om je een stuk wegwijs te maken bespreken we enkele raamdecoraties welke mooi zijn voor de woonkamer tijdens de donkere maanden.

 foto: 3D shade

Knus en gezellige Raamdecoratie

Als landelijke gezelligheid en sfeer jouw motto is, dan zijn Vouwgordijnen een hele fijne raambekleding.  Mits 100% polyester kun je ze ook nog eens in de wasmachine wassen. Dat is niet alleen fris, maar zeker belangrijk voor een hele lange levensduur tot soms wel 20 jaar. Vouwgordijnen zijn minder strak en dempen het geluid. De akoestiek in huis wordt erdoor bevorderd. Er zijn diverse soorten vouwgordijnen waarbinnen je altijd wel jouw systeem ziet. Denk hierbij aan transparant, tot verduisterend, van top down – bottom up tot strakke metalen baleinen.  Het is er allemaal.

Strak en sfeervolle raambekleding

Houdt je van strak en toch van sfeer.  Misschien zijn dan shades iets voor jou. Shades zijn horizontale jaloezieën van textiel waarvan de lamellen tussen twee transparante lagenstof zweven. Je bedient een shade als een rolgordijn maar eenmaal tot beneden afgerold kun je deze open zetten en de lamellen kantelen. Met deze raamdecoratie kun je het licht diffuus binnen laten. Je regelt de lichtsterkte, houdt inkijk en de lage najaar en winterzon tegen en kleurtoon in huis straalt sfeer uit.

Houten Jaloezieën,

Met hout zit je altijd goed als het om sfeer gaat. Een houten jaloezie straalt de kleur van het hout naar binnen. Dat maakt warm licht, mits je natuurlijk een houtkleur hebt. Gelakte houten jaloezieën in donkere kleuren houden veel licht tegen. Ze reflecteren nagenoeg niet. Voordeel in de winter is dat als de zon er op staat deze opwarmen en warmte genereren. Dat is een nadeel in de zomer.