Het stof van een rolgordijn vervangen

Rolgordijnstof los kopen en je bestaand systeem gebruiken. Dat bespaart.

Rolgordijnen zijn al vele jaren een uiterst functionele raamdecoratie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat als de stof versleten of lelijk is geworden, je opnieuw voor rolgordijnen gaat. Wat is er dan vreemd aan als je het stof vervangt?  Dat is echter niet zo gemakkelijk gedaan.  Tot voor kort waren er geen aanbieders die rolgordijnstof los op maat aanboden. Dat is nu veranderd.

 Bron: rolgordijn.com

Hoe vervang je de stof van een rolgordijn?

Het vervangen van de stof is eigenlijk heel eenvoudig.  Meet eerst de juiste stofbreedte en hoogte. Zorg dat er geen stof meer op de buis is gerold. om de juiste maat te nemen. Rol het vervolgens op en neem het af. Rol het stof van onder af op en kijk hoe het stof aan de buis is bevestigd. Is dit met een plakrand of is deze met een kunststof pees in de buis geschoven. Meet in dat geval de peesbreedte op. Hang nu het rolgordijn zolang weer terug.  Het is tijd om eerst de rolgordijnstof te bestellen. Hier kun je uit veel stof voor rolgordijnen kiezen zoals transparant, semi transparant en verduisterend, maar ook screen stoffen. Als je twijfelt over de kleur of de stof en deze liever eerst thuis wilt zien dan bieden veel webwinkels een gratis kleurstalen service aan. Dan weet je wat je koopt.  Maak de juiste stofkeuze en kies of je een plakrand of peesbevestiging voor op de buis wil.  Maak dan een keuze voor de rand afwerking. Bestle vervolgens de stof. Bij bovengenoemde website snijden ze de stof ultrasoon. Dat is erg strak en de stof rafelt niet meer.

De stof aan het systeem bevestigen

Neem het rolgordijn af en verwijder de stof.  Als je een zelfklevende plakrand hebt gekozen voor de nieuwe stof, dan leg je deze op een vlakke ondergrond en verwijder je de strip op de tape. Leg vervolgens de buis recht voor de stof en rol deze over de tape. Het doek zit nu vast.  Heb je een pees bevestiging, schuif het oude doek dan uit de buis en het nieuwe er in.  Klaar is je rolgordijn.